Dan uoči odluke o smjeni, Sutlić na tajnom sastanku s predsjednikom Programskog vijeća

DAN PRIJE sjednice Programskog vijeća HRT-a, na kojoj se treba odlučivati o smjeni Vanje Sutlića i Hloverke Novak Srzić, održan je tajni sastanak ravnatelja Vanje Sutlića i Siniše Grgića, predsjednika Programskog vijeća HRT-a.

Sastanku Sutlića, Grgića i trojice nepoznatih muškaraca u jednom restoranu na zagrebačkom Kaptolu su svjedočila dvojica novinara koji sudjeluju u akciji prikupljanja potpisa na Peticiju za smjenu Sutlića i Hloverke, Mario Profaca i Domagoj Margetić. Kada je Sutlić u restoranu primijetio ovu dvojicu novinara, istog se trena okrenuo i izašao bez zadržavanja čime se potvrđuje da su "uhvaćeni na djelu".

"Kada su shvatili da nas dvojica, sa našim prijateljem, sjedimo za stolom pokraj njihovog, Sutlić se naglo okrenuo i doslovno 'zbrisao' iz Pivnice, nakon čega su ga slijedila i ona trojica nama nepoznatih muškaraca, a možda je netko od njih također član Programskog vijeća HRT-a. Kada se Siniša Grgić pokušao okrenuti i pobjeći iz Pivnice, s obzirom da se poznajemo, viknuo
sam mu: 'Siniša!', na što više nije mogao samo tako, neprimjećeno kako je htio, pobjeći iz Pivnice, pa je odgovoro 'E, bok Domagoj! Ma gledam jel se ovdje smije pušit?", prepričao je  događaj za portal Necenzurirano.com Margetić.

Kako zaključuju u tekstu na portalu Necenzurirano, potpuno je neprimjereno da se Grgić, koji je i član radne skupine koja je trebala utvrditi razloge za smjenu Sutlića i Novak Srzić, privatno sastaje s Vanjom Sutlićem.

Kompromis, dogovor ili nešto treće

Prema informacijama koje se čuju iz kuloara na HRT-u, Vanja Sutlić pokušava sa Sinišom Grgićem dogovoriti kompromisno rješenje prema kojem na sjednici Programskog vijeća sutra Vanja Sutlić neće biti smijenjen već će mu se na mjestu ravnatelja HRT-a dati još nekoliko mjeseci te će mu se na taj način omogućiti časno odstupanje s trenutne dužnosti na HRT-u.

Pročitajte više