Danac "prodavao" turistička putovanja na Tenerife pa s novcem pobjegao u domovinu

POSLUJUĆI preko fantomske agencije Luna tours, Danac Michael Popp Jensen, prodao je mnogima aranžmane za turistička putovanja na koje prevareni ljudi nikada nisu otišli.

"Turističkoj agenciji Luna tours uplatili smo 1950 eura, odnosno 14.236 kuna za tri putovanja, no kada smo htjeli otići na plaćeni put na Tenerife, shvatili smo da smo prevareni. Do vlasnika agencije ne može se doći, a svi telefoni su isključeni", rekao je prevareni 27-godišnjak Ante G., piše Jutarnji list. U jednom trenutku se Jensenu izgubio svaki trag, a pretpostavlja se kako je s novcem otišao u Dansku.

Problem je za Antea nastao kada je želio potvrditi rezervaciju za smještaj u Regency Resortu na Tenerifima, ali mu se na brojeve koje je dobio nitko nije javljao. Protiv Jensena podnijete su i četiri kaznene prijave zbog prijevare, dok su dvije stigle i riječkim plavcima. Julijana Bušić, žena iz okolice Zadra koja je od prevarenih označena kao Jensenova desna ruka, rekla je policajcima da je Danac i nju prevario. Prve pritužbe protiv Luna toursa, koji je svoje sjedište imao u Rijeci, stigle su još 2007. godine kada je riječka policija sa Dancem obavila razgovor.

Pročitajte više