Danas blokada Gotovinine imovine?

PREMA nepotvrđenim informacijama Državno odvjetništvo već bi danas moglo Vladi dostaviti popis imovine i prijedlog za blokadu, pa bi Sanader tijekom dana mogao donijeti odluku o zamrzavanju imovine Ante Gotovine, saznaje Vjesnik.

Imovina generala Gotovine bit će zamrznuta Zakonom o međunarodnim restriktivnim mjerama, a ovaj je zakon iniciran odlukom Vijeća EU-a o zamrzavanju imovine bjegunaca pred Haškim sudom. Stan u Zagrebu, kuća u Pakoštanima i mirovina umirovljenog generala samo su dio imovine kojom on raspolaže u Hrvatskoj.

Prema spomenutom Zakonu koji je donesen u okviru borbe protiv međunarodnog terorizma, mirovina generala Gotovine bila bi zamrznuta pod strožim uvjetima što znači da bi supruzi odbjeglog generala, Dunji Zloić-Gotovina, mogla biti uskraćena daljnja isplata mirovine.

Odvjetnički tim Ante Gotovine odbacio je mogućnost zamrzavanja Gotovinine imovine jer smatraju da se time krše temeljna prava odbjeglog haaškog optuženika.

Državno odvjetništvo, osim što je radilo na popisu Gotovinine imovine, proteklih je dana istraživalo osobe i tvrtke za koje se sumnja da Gotovini pomažu u bijegu i skrivanju.

Prema informacijama u medijima mogla bi biti blokirana imovina Hrvoja Petrača, Željka Dilbera, Zdenka Rinčića, Bože Jusupa, direktora Tankerkomerca, te Žonija Maksana, vlasnika Dalme i Kozarice.

Pročitajte više