Danas će biti podnesen optužni prijedlog u slučaju ubojstva Michaela Jacksona



DRŽAVNO odvjetništvo u Los Angelesu reklo je kako će danas podnijeti optužni prijedlog u slučaju ubojstva kralja popa, Michaela Jacksona, iako nisu precizirali kakav će prijedlog biti ni koga će obuhvatiti.

Odvjetnik dr. Conrada Murraya, Jacksonova osobnog liječnika, izjavio je kako vjeruje da će njegov klijent biti optužen. Ne zna se hoće li policija uhititi Murraya ili će se on sam predati.

TMZ piše kako će Murray biti optužen za ubojstvo iz nehaja te da će prilikom saslušanja kod istražnog suca reći da nije kriv. Očekuje se da će uz njega biti oko 20 policajaca te da će mu biti određena jamčevina od 25.000 dolara.

Propali pregovori o predaji liječnika

Očekivalo se da će prijedlog biti podnesen još u petak, ali to je odgođeno zato što tužitelji i Murrayev glavni odvjetnik, Ed Chernoff, nisu uspjeli dogovoriti uvjete predaje. Ukoliko bi se sam predao policiji, Murray bi izbjegao da se njegova slika u lisičinama pojavi u svim novinama na svijetu.

"Uhićenje dr. Murraya bilo bi gubitak vremena, novca i resursa. Oduvijek smo jasno govorili – recite nam gdje da dođemo i doći ćemo", rekao je Chernoff.

Murray je krajem siječnja došao u LA iz svog doma u Houstonu u Teksasu, očekujući moguću optužnicu. Prošli je tjedan posjetio Jacksonov grob u Forest Lawn Memorial Parku u Glendaleu u Kaliforniji.

Murrayeva uloga

Liječnik, po struci kardiolog, bio je Jacksonov osobni liječnik prošlog ljeta, dok se pjevač pripremao za veliku turneju povratka. Policiji je posvjedočio kako je sa Jacksonom bio u trenucima koji su prethodili smrti. Rekao je da je Jacksonu dao lijekove za spavanje, nakon čega je otišao iz sobe na "najviše dvije minute", a kad se vratio vidio je da pjevač više ne diše. Ostao je sa Jacksonom dok nije došla hitna pomoć.

Mrtvozornik Okruga Los Angelesa presudio je da je Jacksonova smrt rezultat ubojstva, koje je bilo rezultat prekomjerne doze nekoliko lijekova, prvenstveno propofola i lorazepama. Murray je glavni osumnjičenik.

Pročitajte više