Nastavlja se iznadprosječno toplo vrijeme

Foto: Duško Jaramaz/Pixsell

Danas će vrijeme biti promjenjivo, mjestimice čak i pretežno oblačno, ali i iznadprosječno toplo s obzirom na doba godine, javlja DHMZ.

Tijekom poslijepodneva, u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj očekuju se dulja sunčana razdoblja. Moguća je i pokoja kap kiše, uglavnom na Jadranu i u njegovom priobalnom području. Vjetar će biti umjeren do jak, a u gorskim predjelima na udare može doseći i olujnu jačinu jugozapadnog smjera.

Na moru će prevladavati umjereno, prema večeri ponegdje i jako jugo. Temperatura zraka većinom će se kretati između 13 i 18 stupnjeva Celzija.

Detaljna prognoza po regijama

Istočna Hrvatska

Djelomice sunčano, povremeno uz povećanu naoblaku. Puhat će slab i umjeren, povremeno i jak jugozapadni vjetar, ponajprije u gorju. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 8, a najviša dnevna između 17 i 20 °C.

Središnja Hrvatska

Promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, neuobičajeno toplo te razmjerno vjetrovito, osobito u višim predjelima. Puhat će umjeren i jak, u gorju na udare i olujan jugozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka od 5 do 9, a najviša dnevna između 15 i 18 °C.

Gorski kotar i Lika

Pretežno oblačno, mjestimična sunčana razdoblja uglavnom sredinom dana, a ponegdje će pasti i malo kiše. Vjetrovito uz umjeren i jak, u višim predjelima na udare i olujan jugozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka od 5 do 9, a najviša dnevna između 10 i 15 °C.

Istra

Promjenjivo oblačno, mjestimice je moguća slaba kiša. Puhat će slabo do umjereno jugo i jugozapadni vjetar koje će prema kraju dana jačati na umjereno do pojačano. More će biti malo do umjereno valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će uglavnom od 10 do 12 °C, u unutrašnjosti Istre od 7 do 9 °C, a najviša dnevna od 13 do 15 °C.

Sjeverni Jadran

Umjereno i pretežno oblačno, ponegdje i uz sumaglicu, vjerojatnije duž zapadne obale Istre. Mjestimice može pasti malo kiše, ponajprije u podvelebitskom dijelu i oko Rijeke. Puhat će slab i umjeren južni i jugozapadni vjetar, navečer u jačanju. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 13, a najviša dnevna između 13 i 17 °C.

Dalmacija

Promjenljivo oblačno, lokalno može pasti i malo kiše. Puhat će većinom umjereno jugo. Jutarnja temperatura zraka od 7 do 12, a najviša dnevna između 14 i 17 °C.

I sutra iznadprosječno toplo

Za sutra se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, koje će biti iznadprosječno toplo te vjetrovito u većem dijelu zemlje. Kiša će padati povremeno, pritom će se većinom zadržati na širem području Rijeke i u dijelu Gorskog kotara, dok se poslijepodne očekuje širenje na ostale dijelove sjevernog Jadrana.

Vjetar će biti umjeren do jak, jugozapadnog i južnog smjera, dok se na Jadranu predviđa jako, ponegdje čak i vrlo jako jugo. Jutarnje temperature zraka kretat će se od 5 do 10 stupnjeva Celzija, dok će na Jadranu biti malo toplije, između 9 i 13 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura bit će od 14 do 19 stupnjeva Celzija, no u gorju je moguće da bude ponegdje i niža.

Pročitajte više