Danas je norijada u Zagrebu, pogledajte koje će ulice biti zatvorene

Ilustracija: Goran Stanzl/PIXSELL

DANAS se u Zagrebu održava norijada. 

Okupljanje oko 5000 maturanata počinje na Trgu bana Josipa Jelačića već od 10 sati, a povorka kreće od 12 sati ulicama grada prema parku Bundek. Iz policijske uprave zagrebačke stoga su izvijestili kojim putem će se maturanti kretati i kojim će se obilaznim pravcima ostatak građana moći kretati za to vrijeme.

Preusmjeravanje prometa 

"Kretanje velike povorke pješaka gradskim ulicama je predviđeno od 12 do 13 sati sljedećom trasom:

Trg bana Josipa Jelačića – Praška – Zrinjevac – Strossmayerov trg – Tomislavov trg – Mihanovićeva – Miramarska – Ulica grada Vukovara – Hrvatske bratske zajednice – Most slobode – Ulica Damira Tomljanovića Gavrana – ulazak u park Bundek.
 

Prije i za vrijeme prolaska kolone pješaka, promet će navedenim ulicama biti u potpunosti zatvoren, a na prilaznim pravcima otežan", izvijestila je policija. 

Neće voziti tramvaji

Dodaju kako će tramvajski promet od oko 11:30 do oko 12:30 biti obustavljen preko Trga bana Josipa Jelačića i odvijat će se obilazno prema organizaciji ZET-a.

Autobusni promet s terminala Pothodnik će, od oko 12 sati do oko 13 sati s redovnih linija, biti preusmjeren na Ulicu grada Vukovara i Aveniju Marina Držića i dalje redovnom trasom.

Policija je izvijestila i o obilaznim pravcima.

Obilazni pravci
 
"Obilazni pravci za vrijeme zabrane prometa u pravcu istok – zapad su:
Slavonska avenija – Zagrebačka avenija
Avenija Dubrovnik
Zagrebačka obilaznica
 
Obilazni pravci za vrijeme zabrane prometa u pravcu sjever - jug su:
Most mladosti – Avenija Marina Držića - Šubićeva ulica
Jadranski most – Savska cesta.
Jadranski most – Selska cesta", poručuje policija. 
 
Građanima, putnicima i vozačima policija preporučuje da za vrijeme održavanja manifestacije izbjegavaju odlazak prema centru Zagreba, te da izbjegavaju navedene prometnice kojima će se kretati velika kolona pješaka. 

Pročitajte više