Danas odluka Demokratske stranke Srbije o budućoj vladi

DEMOKRAZSKA stranka Srbije (DSS) Vojislava Koštunice u srijedu poslijepodne će, na sjednici Glavnog odbora, odlučiti o nastavku pregovora sa strankama demokratskog bloka o formiranju buduće vlade Srbije.

Potpredsjednik DSS-a Dragan Jočić rekao je u srijedu, uoči početka sjednice, da se kao "najozbiljnije rješenje" nameće formiranje manjinske vlade te stranke sa strankama demokratskog bloka, G 17 Plus Miroljuba Labusa i koalicijom Srpskog pokreta obnove Vuka Draškovića i Nove Srbije Velimira Ilića, uz podršku Demokratske stranke Borisa Tadića i Zorana Živkovića.

"Za DSS je problematično sudjelovanje u vladi s pojedinim strankama demokratskog bloka koje su u protekle tri godine sudjelovale u razgrađivanju državnih institucija", izjavio je Jočić agenciji Beta. On je dodao da je za njegovu stranku prihvatljiv i prijedlog Nove Srbije da DSS samostalno formira manjinsku vladu, uz podršku ostale tri grupacije demokratskog bloka.

Demokratska stranka, za koju je Koštunica u predizbornoj kampanji isključivao mogućnost svake suradnje, svoje će konačni stav donijeti na sjednici Glavnog odbora u nedjelju, 18. siječnja, a prije je već rečeno da je toj stranci najbliži koncept manjinske vlade kojoj će demokrati dati podršku u parlamentu.

G17 Plus je odlučio da sve do konačnih ishoda pregovora demokratskog bloka, o svojim stranačkim odlukama ne obavještava javnost.

U Srbiji nema zakonskog roka u kojem treba biti formirana vlada nakon izbora.

(Hina) ttag sb

Pročitajte više