Danas počelo useljavanje u studentski dom "Ante Starčević"

NAKON višemjesečne obnove Studentskoga doma "Ante Starčević" danas su se u njega počeli useljavati prvi studenti, rekao je sanacijski upravitelj zagrebačkoga Studentskoga centra Vlatko Jurišić.

Među studentima poznat kao "Šara", Studentski dom "Ante Starčević" izgrađen je još 1961. s kapacitetom 1070 smještajnih mjesta, a do sada uopće nije obnavljan.

Budući da je bio u kritičnom stanju, kako je rekao Jurišić, moralo se pristupiti rekonstrukciji, pa sada dom ima 169 mjesta više, a izgledom i opremom zasigurno je postao jednim od najboljih studentskih domova u Hrvatskoj.

Od sljedeće akademske godine stanovnici toga doma moći će biti samo najuspješniji studenti, dodao je Jurišić.

Umjesto katnih sanitarnih čvorova, obnovljeni dom ima na dvije sobe kupaonicu, a osim dvokrevetnih, ima i petnaestak jednokrevetnih soba te šest soba za studente s posebnim potrebama.

Svaka je soba opremeljena mini-hladnjakom, a na svakom katu postoje i čajne kuhinje. Sobe su opremljene priključcima za internet i televiziju, te interfonom, pa paviljoni funkcioniraju kao male stambene zgrade. Osim toga, u sklopu doma je i praonica i sušionica rublja, te kompjutorska radionica koja bi uskoro trebala biti stavljena u funkciju.

Troškovi još nisu u cjelini izračunati, ali Nadzorna služba radova, koje je vodio Građevinski fakultet, procjenjuje da cijena obnove iznosi oko 50 milijuna kuna, a u cijelosti ju snosi Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa.

Pročitajte više