Evo kakvo nas vrijeme čeka, dosta je bilo kiše

Foto: Kristina Stedul Fabac/Pixsell

Na istoku zemlje očekuje nas pretežno oblačno vrijeme, s vrlo rijetkim i slabim padalinama, posebno tijekom prijepodneva. U ostalim dijelovima zemlje bit će djelomično do pretežno sunčano, no uz promjenljivu naoblaku mogući su i izolirani pljuskovi.

Jutarnje sate u nekim će područjima obilježiti magla, najizraženija će biti u središnjim predjelima i kotlinama Gorske Hrvatske.

Što se tiče vjetra, on će biti slab, na istoku umjeren sjeverozapadni. U Dalmaciji nas očekuje i bura.

Najviša dnevna temperatura kretat će se većinom između 12 i 17 stupnjeva Celzijevih.

Detaljna prognoza po regijama

Istočna Hrvatska

Pretežno oblačno s mjestimičnom kišom, glavninom u noći i tijekom jutra. Poslijepodne su na zapadnom dijelu regije moguća i sunčana razdoblja. Vjetar većinom umjeren sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka između 6 i 8, najviša dnevna od 11 do 13°C.

Središnja Hrvatska

Djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, ujutro ponegdje magla. Vjetar većinom slab sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 3 do 6, najviša dnevna između 14 i 17°C.

Gorski kotar i Lika

Djelomice sunčano te većinom bez oborine. U jutarnjim satima lokalno magla. Vjetar uglavnom slab. Najniža jutarnja temperatura zraka između 1 i 4, najviša dnevna od 10 do 14°C.

Istra

Pretežno ili djelomično sunčano uz malu i umjerenu naoblaku. Tijekom dana će puhati slab do umjeren sjeverozapadni i jugozapadni vjetar, ujutro i navečer uglavnom slaba bura i tramontana. More će biti većinom malo valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će između 4 i 9, u unutrašnjosti Istre između 1 i 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka bit će između 12 i 17°C.

Sjeverni Jadran

Barem djelomice sunčano te uglavnom suho. Ujutro se u unutrašnjosti Istre očekuje magla, no može je biti i ponegdje uz obalu. Vjetar slab, poslijepodne samo lokalno umjeren sjeverozapadni i jugozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 6 do 10, u unutrašnjosti Istre oko 4, a najviša dnevna od 15 do 17°C.

Dalmacija

Prevladavat će sunčano, ujutro ponegdje više oblaka, a oborina će većinom izostati. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak i bura, lokalno na udare jaka. Najniža jutarnja temperatura zraka između 7 i 11, u unutrašnjosti oko 5°C. Najviša dnevna od 15 u unutrašnjosti do 18°C na obali i otocima.

Sutrašnja prognoza za Hrvatsku:

Vrijeme će biti djelomično sunčano, s mogućnošću da sredinom dana postane oblačnije u nekim područjima. Jutarnje sate u određenim regijama može obilježiti lokalna magla.

Na Jadranu očekuje nas uglavnom sunčano vrijeme.

Vjetar će biti slab do umjeren, sjeverozapadni i jugozapadni.

Najniža jutarnja temperatura zraka kretat će se između 0 i 5 stupnjeva Celzijevih, dok će na Jadranu biti toplije, s temperaturama od 7 do 11 stupnjeva Celzijevih.

Najviša dnevna temperatura uglavnom će se kretati između 13 i 18 stupnjeva Celzijevih.

Pročitajte više