Danas zahlađenje, u dijelovima zemlje očekuju se grmljavinski pljuskovi

Ilustracija: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

U cijeloj će zemlji prevladavati umjereno i pretežno oblačno s mjestimičnom kišom, lokalno moguće i grmljavinom, prognozira Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ). Navečer sa zapada očekuje se postupno razvedravanje. Vjetar uglavnom slab, poslijepodne mjestimice umjeren sjeverozapadni ili lokalno uz poneki pljusak kratkotrajno pojačan. Najviša dnevna temperatura od 13 do 18 stupnjeva, u gorju ponegdje malo niža.

Na zapadu malo sunca

U Slavoniji, Baranji i Srijemu ponovno umjereno i znatno oblačno, a većinom u drugom dijelu dana mjestimice će biti i kiše, pa i u obliku ponekog pljuska. Ujutro oko 7 °C, a najviša dnevna temperatura od 14 do 17 °C. U središnjoj Hrvatskoj oblaci, sredinom dana i povremena kiša, a zatim u najzapadnijim krajevima i malo sunčanog vremena. Jutro će biti toplije nego jučer, a danju zamjetno niža temperatura od petka - od 13 do 15 °C.

Na zapadu zemlje većinom oblačno, ponegdje kiša, pa i u obliku pljuskova, osobito u Gorskoj Hrvatskoj, a na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti Istre može biti i grmljavine. Vjetar većinom slab, no na moru je moguć neverin. Popodne sunčana razdoblja, a temperatura od 12 °C u Gorskom kotaru do 17 °C na obali. Jutro toplije nego u petak.

Pljuskovi i u Dalmaciji

Dalmacija će biti umjereno i pretežno oblačna, od sredine dana mjestimice s kišom, lokalno i u obliku pljuska, a može i zagrmjeti. Vjetar slab, poslijepodne do umjeren sjeverozapadni. Ujutro od 7 °C u unutrašnjosti Dalmacije do 12 °C na njezinim otocima, a najviša temperatura zraka od 14 do 17 °C.

Podjednake vrijednosti i na krajnjem jugu Hrvatske, gdje će također biti mnogo oblaka, a u drugom dijelu dana i ponegdje kiše, pa i u obliku pljuskova. U početku slabo do umjereno jugo, a prema večeri sjeverozapadnjak.

Pročitajte više