Stiže nam nova kiša s grmljavinskim pljuskovima i još hladnije vrijeme

FOTO: Pixsell/Sanjin Strukić, Getty

DANAS nas očekuje promjenljivo i pretežno oblačno vrijeme, povremeno uz kišu, ponegdje i pljuskove s grmljavinom. Kiše bi najviše moglo biti u zapadnoj Slavoniji i Posavini, a najmanje se oborina očekuje na istoku i jugu zemlje, piše DHMZ.

Sunčanih razdoblja danas bi još moglo biti u Međimurju i Podravini. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti kretat će se između 17 i 19 °C.

Na Jadranu bura

Sjeverni Jadran i gorske krajeve očekuje oblačno vrijeme, povremeno s kišom i pljuskovima. Sunčano bi moglo biti samo još na otocima. Puhat će slabo do umjereno jugo, uz obalu bura, a najviša dnevna temperatura zraka u gorju će se kretati oko 15 °C, a na Jadranu između 18 i 20.

I u Dalmaciji će danas biti promjenljivo oblačno, ponegdje s kišom, pljuskovima i grmljavinom, posebno u drugom dijelu dana. Uz slabo do umjereno jugo i istočnjak, najviša dnevna temperatura zraka na srednjem Jadranu mogla bi dosegnuti do 22 stupnja. Slično vrijeme očekuje i južni dio Jadrana u kojemu bi temperatura zraka mogla biti tek koji stupanj viša.

Vrijeme sutra

U ponedjeljak nas očekuje vrijeme slično današnjem - promjenljivo, na kopnu i pretežno oblačno s mjestimičnom kišom i pljuskovima s grmljavinom, osobito prijepodne.

Na Jadranu promjenljivo, uz mjestimičnu kišu i pljuskove. Tek od utorka bi na Jadranu moglo biti sunčanije i postupno toplije, no i dalje ostaje mogućnost ponekog pljuska, osobito na južnom dijelu.

Puhat će slab do umjeren sjeveroistočni i istočni vjetar, na Jadranu većinom umjerena bura, a u Dalmaciji još u početku dana istočnjak i jugo. Jutarnja temperatura 8 do 13, a na Jadranu od 13 do 18. Najviša dnevna od 14 do 19 °C, na Jadranu do 22 °C.

Pročitajte više