Na 5000 četvornih metara posjetitelji mogu razgledati sačuvane dijelove rimskoga grada, a na popratnim informativnim pločama mogu doznati najvažnije podatke o pojedinim objektima i građevinskim strukturama.
Tema ovogodišnjih Dana Andautonije su obrti, pa se posjetitelji mogu upoznati s dijelom života rimskoga grada. U radionicama se može kovati, izrađivati nakit i klesati kamen. Od hrane nude se rimski specijaliteti - kuglice od maka (globi), tri vrste rimskoga kruha, rimska kaša i kobasice, a peče se i libum, pogača s ovčjim sirom, doznaje se od voditeljice projekta iz Arheološkog muzeja Dorice Nemeth Ehrlich.
Andautonija je izgrađena uz tadašnji glavni tok Save, na trasi rimske državne ceste Sisak - Ptuj (Siscia - Poetovio). Tijekom seobe naroda, pokraj četvrtog i početkom petog stoljeća, grad je, po svemu sudeći, bio porušen.
Iskapanja su također pokazala da je u prvom stoljeću, prije izgradnje termi, na tom području bilo gradsko groblje, poslije uništeno poplavom i novijom izgradnjom.
(Hina) xbma yso