DANI HRVATSKE KULTURE U BiH OD 2. DO 18. LIPNJA

Hrvatsko veleposlanstvo u Bosni i Hercegovini i ove će godine od 2. do 18. lipnja organizirati manifestaciju pod nazivom "Dani hrvatske kulture u BiH", kojoj je cilj predstaviti tradicionalna i suvremena umjetnička postignuća, najavio je u petak u Sarajevu hrvatski veleposlanik u BiH Josip Vrbošić.

Podsjetivši kako se dani hrvatske kulture u BiH održavaju već osam godina postavši tako već tradicionalnom priredbom, veleposlanik Vrbošić je istaknuo kako ona predstavlja važan segment u razvijanju ukupnih odnosa između dvije države.

Posebno značenje održavanja dana hrvatske kulture u BiH sadržano je u činjenici da u toj zemlji živi veliki broj Hrvata, kazao je Vrbošić.

Ministar-savjetnik za kulturu u hrvatskom veleposlanstvu u Sarajevu Mislav Kukoč kazao je kako su ovogodišnji dani hrvatske kulture organizirani u bliskoj suradnji s "Danima Matice hrvatske" što se tri mjeseca održavaju u Mostaru pa je zahvaljujući i toj činjenici program što će ga vidjeti bosanskohercegovačka publika znatno bogatiji nego ranije.

"Dani hrvatske kulture u BiH" bit će otvoreni postavkom izložbe grafika Virgilija Nevjestića, nastavit će se gostovanjem Zagrebačkog kvarteta te izložbom fotografija Stefana Lupina pod nazivom "Moji anđeli", koji će tim povodom doputovati u Sarajevo.

Sarajevska publika imat će prigodu vidjeti i čuti nastup dalmatinskih klapa, nastup zagrebačkog kazališta "Žar ptica" s predstavom "Vilinske svirale" te Hrvatskog narodnog kazališta iz Osijeka.

Na programu su također Gotovčeva opera "Ero s onoga svijeta" u produkciji Narodnog pozorišta iz Sarajeva i Matice hrvatske iz Mostara, kao i multimedijalna izložba "Izazov kravate" te predstavljanje knjige "Slavonski tekst hrvatske književnosti".

(Hina) xrm ybr

Pročitajte više