Dar ministru Milinoviću: 12.500 "zametaka" koji ne žele zamrzavanje

MINISTAR Darko Milinović danas je pred zgradom Ministarstva zdravstva dobio neobičan dar. Naime, članovi Hrvatskog saveza za život Cro-vita poslali su jedan paket sa smrznutim zrnjem koje simbolizira zametke pred zgradu Ministarstva, a drugi u Kliniku za ženske bolesti i porode i Kliniku Vuk Vrhovec. Zrnje se, pomiješano s kockicama leda, nalazilo u dvama prijenosnim hladnjacima. Na hladnjacima je bila i poruka ministru: "Ministre, i mi smo djeca! Nas 12.500 smrznutih. Ne dopustite da nas zamrzavaju!"

Cro-vita je udruga koja promiče stroga vjerska i bioetička načela te se protivi medicinski potpomognutoj oplodnji i upravo su današnji frižideri sa zamecima njihova poruka o medicinski potpomognutoj oplodnji.

Ciljevi i djelatnosti Hrvatskog saveza za život, kao i pristup bioetičkim pitanjima, kako stoji na njihovoj internetskoj stranici, temelje se na naravnim moralnim zakonima, odnosno dosljednoj primjeni načela istine, ljubavi, pravednosti, poštenja, dobrote i konstruktivnosti na svim područjima koja se tiču zaštite ljudskog života, ali i dostojanstva ljudske spolnosti i rađanja te dostojanstva braka i obitelji.

Pročitajte više