Dario Vukić: Vozni je potpisao prihvaćanje kandidature

NA SUSRETU s mladima HIP-a u Karlovcu prvi na izbornoj listi koalicije HIP-HB Dario Vukić u vezi s današnjim istupom predsjednika karlovačkog HIP-a Vladimira Voznog, koji je pozvao birače da ne glasuju za tu listu jer se njegovo ime na listi pojavilo bez da ga je stranka o tome konzultirala, rekao je da je Vozni potpisao očitovanje o prihvaćanju kandidature.

Takav je današnji istup neprimjeren i neosnovan jer "Vozni je potpisao očitovanje o prihvaćanju kandidature", izjavio je Vukić.

Vozni, 11. na listi, tvrdio je danas na tiskovnoj konferenciji da je o svojoj kandidaturi doznao tek na teletekstu.

Predsjednik HIP-a Miroslav Tuđman komentirao je pak istup bivše predsjednice podružnice HIP-a Karlovačke županije Jadranke Delić da je HIP na koalicijsku listu stavio Ružu Rajčević, časnicu HV-a, a da se po zakonu o Oružanim snagama ona ne može kandidirati za listu. Tuđman tumači da je njezino ustavno pravo da bira i bude birana, a da će ona nakon izbora procijeniti hoće li se posvetiti vojnoj ili političkoj karijeri jer oboje po zakonu ne može. Kako je rekao, HIP-u je čast da na listi ima takvu osobu.

Koalicija HIP-HB očekuje dva mandata iz 7. izborne jedinice, odnosno ukupno od 12 do 18 zastupničkih mjesta u Hrvatskom saboru, rekao je Tuđman te je dodao da će oni biti iznenađenje parlamentarnih izbora.

Pročitajte više