Darko Marinac novi predsjednik Upravnog vijeća HR PSOR-a

NA 45. SJEDNICI Upravnog vijeća Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj (HR PSOR-a) izabrano je novo vodstvo ove ugledne neprofitne organizacije. Za novog predsjednika Upravnog vijeća izabran je Darko Marinac, predsjednik Uprave Podravke, a za dopredsjednicu Upravnog vijeća izabrana je Gordana Kovačević, predsjednica Uprave Ericsson Nikole Tesle.

Darko Marinac je jedan od osnivača i utemeljitelja, kao i prvi predsjednik Upravnog vijeća Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj, koji djeluje od 1997. godine.

Osnovni je cilj HR PSOR-a poticanje i zastupanje održivog razvoja u hrvatskom gospodarstvu, a dio je i globalne mreže koju čine nacionalni ili regionalni Poslovni savjeti za održivi razvoj iz zemalja u razvoju i partnerske organizacije. 

Ova neprofitna ustanova privatnog sektora udružuje četrdesetak članova - predstavnika hrvatskog gospodarstva koji udružuju znanje, inovativnost i odgovornost u traganju za razvojnim putevima koji uravnotežuju poslovni uspjeh, društvenu dobrobit i zaštitu okoliša.

Ovaj izbor je još jedna velika potvrda i priznanje Podravki za njen dosadašnji doprinos u razvoju gospodarstva, društvene zajednice i zaštiti okoliša. Podravkina je misija poslovanje u interesu klijenata i potrošača te se u okviru Poslovnog savjeta za održivi razvoj poduzimaju konkretne aktivnosti utjecaja na postojeću zakonsku regulativu, razmjenu konkretnih iskustava i poticanje članica HR PSOR-a na akcije u cilju boljitka zajednice, navodi se u priopćenju naše koprivničke tvrtke.

Podsjećaju da je Podravka i na globalnoj razini punopravna članica Svjetskog poslovnog savjeta za održivi razvoj, krovne svjetske organizacije koja promiče i potiče primjenu načela i principa održivog razvoja u svjetskome gospodarstvu.

Pročitajte više