"Daruvarcu" vraćeni i dokumenti

Foto: Dino Stanin/Pixsell

NOVI odvjetnik Darka Kovačevića Daruvarca potvrdio je da će on biti pušten na slobodu jer je istekao zakonski rok u kojemu je mogla biti donesena pravomoćna presuda.

"Obrana je podnijela žalbu Županijskom sudu, koji je prihvatio ono što je navedeno u žalbi, da istražni zatvor može trajati mjesec dana, odnosno šestinu od šest mjeseci, koliki je maksimalan rok istražnog zatvora prije donošenja pravomoćne presude. Ako presuda ne postane pravomoćna u tom roku od mjesec dana, on izlazi na slobodu", objasnio je Radman.

Mjere ukinute

Radman je istaknuo da su Kovačeviću vraćeni dokumenti te da su ukinute mjere opreza.

"Mi smo podnijeli prijedlog sudu u odnosu na mjere opreza koje nisu ukinute u trenutku određivanja istražnog zatvora. Sud je o tome odlučio i mjere su već ukinute", objasnio je Radman.

Što će biti u trenutku kada izađe iz pritvora? Vraćaju li se mjere?", pitali su novinari. "To ne znam, o tome odlučuje sud i Državno odvjetništvo. Mislim da nema osnova za to jer su svi rokovi za istražni zatvor protekli", odgovorio je Radman.

Podsjetimo, Darko Kovačević Daruvarac je na Općinskom sudu u Zadru 10. siječnja nepravomoćno osuđen za prijetnje i brutalno premlaćivanje 18-godišnje Zadranke L. G.. "U nedjelju 10. veljače bit će pušten na slobodu do pravomoćnosti presude", potvrdio je ranije i glasnogovornik zadarskog Općinskog suda Denis Klarendić.

Budući da je Kovačević nepravomoćno osuđen na pet godina zatvora, do pravomoćnosti presude u pritvoru može ostati najviše mjesec dana, odnosno šestinu istražnoga zatvora. Pravomoćnost presude čekat će na slobodi, a sigurnosna mjera, prema kojoj se mora javljati policiji triput tjedno, i dalje će ostati na snazi jer je određeno da traje do pravomoćnosti presude, pojasnio je Klarendić.

Pročitajte više