Davor Huić: Hvala svima! Jedan dio posla je odrađen, imamo 3 mandata

Foto: Željko Lukunić/Pixsell

DAVOR HUIĆ na svom se Facebook profilu obratio svojim glasačima i prijateljima. Zahvaljuje svima koji su dali glas koaliciji u kojoj je bio te onima koji su glasali za njega. Najavio je i moguću kandidaturu na lokalnim izborima sljedeće godine.

"Možda je sad pravi čas, nakon (ne)prospavane noći i svih drugih peripetija (osobnih), zahvaliti svim biračima koji su izašli na birališta i dali svoj glas našoj koaliciji i meni osobno. Hvala vam svima na podršci, marljivom radu, zagovaranju i svim drugim oblicima pomoći - bezbrojnim prijateljima koji su mi na stranici, profilu ili u inbox, telefonom, kroz grupe, na whapp, osobno ili telepatski davali podršku.

Vjerujem da mi nisu davali podršku zbog mene, nego zbog sebe. Nisu mi davali podršku (samo) zbog toga jer sam im simpatičan i drag, nego zbog mojih političkih poruka i nastojanja - jer se slažemo oko toga što ne valja u ovoj zemlji i ideji što bi trebalo napraviti da se stvari promijene", napisao je Huić.

Važne su poruke

"Jedan dio posla je odrađen - naša koalicija liberalnog centra je uspjela u svom glavnom naumu, a to je ulazak s tri zastupnika u parlament. Tu će biti glasan i jasan zagovornik politika koje smo formulirali kroz program i kampanju.

Možda i važnije od toga, naše teme i poruke su preuzimali drugi, i to masovno. Od manjih poreza (Jandroković je imao plakat s temom "manji porezi, veće plaće i mirovine" - podsjeća li vas to na nešto?), preko transparentnosti i borbe protiv korupcije, od potrebe za reorganizacijom države do kreiranja boljeg okruženja za business, osobito onaj mali i mikro. Dakle, ako nešto znamo - znamo prepoznati važne teme i nametnuti rješenja oko kojih se gradi ponekad nevidljivi konsenzus", komentirao je Huić te dodao kako misli da će sljedećoj vladi biti jako jako teško, politički nemoguće ili barem krajnje štetno, povećati poreze kako bi se balansirao proračun (kao što je bio slučakj u krizi 2009-14). "Tu smo neke pobjede već ostvarili", poručio je.

Lokalni izbori idući na redu?

"Što se mene osobno tiče, imam razloga za zadovoljstvo. Nakon samo 34 dana u politici, bez pravog 'terena', to jest izgrađene mreže ljudi na terenu (što je politička abeceda), i sa izuzetno kratkom kampanjom uspjeli smo osvojiti - u jednoj teškoj izbornoj jedinici - nemali broj glasova. Sveukupno 5426 glasova, ili 3,7 posto (oko 5 posto u zagrebačkim kvartovima). Ja osobno sam dobio direktnu podršku od 1088 birača. Mislim da je to dobra osnova za nastavak političkog rada.

Prva sljedeća stvar su lokalni izbori u svibnju sljedeće godine. Što mislite?

Hvala svima još jednom", poručio je Huić koji je bio nositelj liste koalicije Pametno/Fokus/SSIP u VI. izbornoj jedinici.

Pročitajte više