Davor Martinić osuđen na dvije godine i 10 mjeseci zatvora za pokušaj ubojstva u Klisu

Screenshot: Google Maps/Street View

DAVOR MRATINIĆ osuđen je na dvije godine i 10 mjeseci zatvora zbog pokušaja ubojstva na Badnjak 2011. godine. Tijekom obračuna sa Dinom Vidovićem, kojem je zamjerio jer mu je "dirao" djevojku, dohvatio je nož i ubo ga pet puta u prsa i trbuh. Potukli su se u Klisu u kući njegove djevojke koja je slavila rođendan.

Obrana: Kvalifikacija je u redu, kazna nije, žalit ćemo se

Sud je Mratinića već dvaput osudio na dvije godine zatvora, no presude su bile ukinute. U posljednjem postupku, sudsko vijeće je prihvatilo stav obrane da se radilo o prekoračenju nužne obrane, što prva dva puta nije bio slučaj.

"Ustanovljeno je da je napad definitivno postojao. Zadovoljni smo kvalifikacijom, ali ne i visinom kazne pa ćemo se žaliti", kazao nam je branitelj Vinko Ljubičić.

Znatno prekoračio nužnu obranu

Žalbu će svakako podnijeti i Državno odvjetništvo, koje unatoč strožoj sankciji također ne može biti zadovoljno presudom zbog zaključka da se radilo o prekoračenju nužne obrane.

Kada se mašio noža, Mratinić je uzmicao pod Vidovićevim napadima bilijarskog štapa. Mratinić ga je inače prvi dohvatio, no Vidović mu ga je oteo.

Osuđen je strože nego na prethodnim suđenjima jer mu je uzeta u obzir ranija osuđivanost, prometna nesreća s poginulom osobom te ustrajnost u činjenju kaznenog djela, odnosno, prekoračenje obrane u znatnoj mjeri.

Pročitajte više