DC javno prozvao Đurđu Adlešić

U REDAKCIJU Indexa pristiglo je otvoreno pismo koje je Demokratski centar Bjelovarsko-bilogorske županije uputio gradonačelnici Bjelovara Đurđi Adlešić, kojim traži da se očituje o kaznenoj prijavi koja je, navodi se u pismu, protiv nje podnesena 21. srpnja u Županijskom sudu u Bjelovaru.

U pismu se traži očitovanje Đurđe Adlešić o "špekulacijama da je kao gradonačelnica Bjelovara bez znanja poglavarstva putem transakcija zagrebačkom poduzeću "Remont" zatvorili dug poduzeća "Čazmatrans" u stečaju za oštećenje novog autobasa "Neoplan" koji je u vlasništvu Čazmatransa."

DC navodi kako se, prema navodima iz kaznene prijave, radi o 500,000 kuna proračunskog novca grada Bjelovara.

"Demokratski centar smatra da ste kao gradonačelnica Bjelovara, potpredsjednica Hrvatskog sabora i predsjednica HSLS-a trebali javno odgovoriti i demantirati navode iz Kaznene prijave ukoliko oni nisu točni." - navodi se u otvorenom pismu Đurđi Adlešić.

Ukoliko su navodi iz Kaznene prijave točni, Demokratski centar to najoštrije osuđuje i smatra da Đurđa Adlešić kao političarka za to mora odgovarati jer, "upravo ovakvi primjeri netransparentnog rada naših političara narušavaju ugled Hrvatske".

Pismo koje potpisuje glavni tajnik DC-a Bjelovarsko-bilogorske županije, Vladimir Novotny, zaključuje se izražavanjem nade "da pitanje popravka "Neoplana" ipak nisu platili građani Bjelovara gotovo najskupljim prirezom i komunalnom naknadom u državi."

Pročitajte više