DC napušta koaliciju s HDZ-om u Zagrebu

ZAGREBAČKI odbor Demokratskog centra (DC) izvijestio je danas da napušta koaliciju s Hrvatskom demokratsko zajednicom (HDZ) u gradu Zagrebu.

Gradski odbor Demokratskog centra Zagreb priopćio je da je na sinoćnjoj sjednici razmatrao okolnosti i način na koji je HDZ prekinuo koaliciju sa DC-om na nacionalnoj razini te je jednoglasno odlučio da DC napusti koaliciju s HDZ-om na gradskoj razini i izađe iz zajedničkog Kluba zastupnika u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.

DC-ov zastupnik u Gradskoj skupštini Joško Morić obavijestio je predsjednicu Kluba zastupnika HDZ-DC-HSLS Katarinu Fuček da se odluka Gradskog odbora DC-a provodi počevši s današnjom sjednicom Gradske skupštine, navodi se u priopćenju DC-a.

Nakon što je jučer bila razrješenja dužnosti ministrice pravosuđa, predsjednica DC-a Vesna Škare Ožbolt rekla je da DC u Hrvatskom saboru neće podupirati HDZ-ovu Vladu. Glede nastavka suradnje DC-a s HDZ-om na lokalnoj razini, kazala je da će o tome odlučiti lokalni stranački čelnici, ali da DC neće izazivati promjene, a time i blokade u funkcioniranju lokalnih vlasti.

Predsjednik Vlade i HDZ-a Ivo Sanader rekao je jučer kako ne očekuje da će DC, nakon razrješenja njegove čelnice dužnosti ministrice pravosuđa, i dalje podupirati Vladu u Saboru, no želi da se suradnja s DC-om nastavi na lokalnoj razini.



Pročitajte više