DC optužuje Kapraljevića i HNS za sprječavanje utvrđivanja sukoba interesa

DEMOKRATSKI centar (DC) u danas objavljenom priopćenju optužio je v.d. predsjednika Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa u ostavci Antuna Kapraljevića da je, baveći se trivijalnostima, kompromitirao ideju i smisao Povjerenstva.

DC je uvjeren da je vodstvo Hrvatske narodne stranke, kad je Kaparaljevića predlagalo za predsjednika Povjerenstva, našlo način da spriječi ispitivanje prijava za sukob interesa HNS-ovog bivšeg ministra Radimira Čačića.

Na mjestu predsjednika Povjerenstva, Kapraljević je imao priliku reafirmirati politiku kao djelatnost za javno dobro, no umjesto toga, on je bizarnom statističkom obradom trivijalnih podataka o državnim dužnosnicima "poptuno kompromitirao ideju i smisao Povjerenstva te pokazao kakvu politiku i političare nude Hrvatska narodna stranka," kaže se u priopćenju.

Braneći svoju opstrukciju Povjerenstva, on je sustavno politizirao njegov rad i optuživao Vladu i Sabor, kaže su u priopćenju.

"Umjesto izvještavanja što su on i Povjerenstvo činili u sprječavanju sukoba interesa njegovog stranačkog kolege i bivšeg ministra Čačića, Kapraljević je izvijestio o imenima, djeci, bračnom statusu, starosti, horoskopskim znacima i drugim trivijalnim podacima o državnim dužnosnicima," kaže DC.

DC u svom priopćenju iznosi i stajalište da je personalni sastav toga povjerenstva tehnički i politički sporedno pitanje, a da je pravo pitanje koliko ono radi svoj posao.

Pročitajte više