Dekra ustupa radnike Podravki

TIJEKOM 2006. godine Podravka d.d. će svoje potrebe za sezonskom radnom snagom realizirati putem Agencije za privremeno zapošljavanje Dekra d.o.o. Zagreb, s kojom je zaključen Sporazum o ustupanju radnika.

Dekra posluje u Republici Hrvatskoj s 11 regionalnih centara i svojom ponudom bila se spremna najbolje prilagoditi potrebama Podravke d.d.
Agencija za privremeno zapošljavanje je poslodavac koji ustupa svog radnika s kojim je zaključila ugovor o radu Podravki kao korisniku, radi obavljanja privremenih sezonskih poslova.

Time Dekra prema radniku preuzima sve obveze propisane Zakonom o radu  (prijava na mirovinsko i zdravstveno osiguranje, obračun i isplata plaće, sanitarni pregled i ostali administrativni poslovi ), kao i sve rizike koji iz  radnog odnosa proizlaze poradi bolovanja  i drugih razloga, jer je obvezna odsutnog radnika zamijeniti drugim.

Na taj način Podravka kao korisnik ostvaruje mogućnost da sezonsku radnu snagu koristi u skladu sa svojim potrebama i poslovnim aktivnostima, a Dekri plaća samo efektivne radne sate radnika, čime će se ostvariti određene uštede. Prvih desetak radnika Dekra će ustupiti već 27. veljače ove godine za potrebe Tvornice  Koktel peciva, a daljnja ustupanja provodit će se u skladu s Godišnjim planom kadrova za 2006.g.  za Grupu Podravka.

Pročitajte više