Delbianco: IDFf samostalno ili u koaliciji na izbore

PREDSJEDNIK Istarskog demokratskog foruma (IDF) Luciano Delbianco izjavio je danas na konferenciji za novinstvo u Puli da njegova stranka "namjerava samostalno ili u koaliciji izaći na iduće parlamentarne izbore".

Po njegovim riječima, IDF je već uspostavio kontakt sa strankama vladajuće koalicije (na državnoj razini) koje smatra mogućim koalicijskim partnerima, a uvjeti, koje IDF postavlja pred potencijalne koalicijske partnere, su potpora realizaciji započetih istarskih i pulskih projekata (primjerice o neprodaji istarskog zemljišta stranim državljanima) te "nastavak demokratizacije i decentralizacije" Hrvatske.

Premda IDF u Puli obnaša vlast zahvaljujući i potpori vijećnice HDZ-a, Luciano Delbianco danas je odbacio mogućnost predizbornog koaliranja s tom strankom kao i, kako je rekao, "s ostalim strankama desnice i desnog centra".

Odgovarajući na pitanje novinara, predsjednik IDF-a također je isključio svaku mogućnost predizborne suradnje s IDS-om te sudjelovanja u nekoj široj koaliciji lijevog centra.

Međutim, iz kruga mogućih partnera nije isključio HSLS s kojim je IDF uoči parlamentarnih izbora 2000. godine potpisao sporazum o suradnji.

Na konferenciji za novinare predsjednik IDF-a Luciano Delbianco kazao je da se njegova stranka priprema i za izlazak na izbore za vijeća novoformiranih mjesnih odbora u Puli, koji će se održati 18. svibnja.

(Hina) dspo sp



Pročitajte više