Demantiran nastup maestra Pavarottija na "Histria-festivalu" u pulskoj Areni

OPERNA zvijezda Luciano Pavarotti neće nastupiti na "Histriafestivalu" koji se održava u pulskoj Areni niti će, kako su prenijeli mediji, krajem kolovoza svojim nastupom zatvoriti taj festival, izvijestio je danas njegov menadžer i osoba za odnose s javnošću Terri Robson.

U priopćenju Robson ističe da su potpuno netočne informacije objavljene u medijima da će maestro Pavarotti nastupiti na zatvaranju "Histria festivala" koji je u Puli počeo 5. srpnja.

Menadžer proslavljenoga tenora podsjeća da je jedna agencija posredno kontaktirala maestra Pavarottija u vezi s nastupom u kolovozu u Puli, no da je on odbio ponudu za nastup u Hrvatskoj u toj prigodi.

Ali, navodi Robson, Pavarotti se jako veseli nekom budućem nastupu u Hrvatskoj u dogledno vrijeme.

Osim toga, Robson je ustvrdio kako osoba koja je najavila nastup maestra Pavarottija nije imala nikakve ovlasti da to medijima osobno objavi i sigurno nikakve ovlasti da najavi koncert.

Na konferenciji za novinare održanoj u Puli u petak, 4. srpnja, voditelj "Histria-festivala" Bashim Shehu najavio je da će nastupom operne zvijezde Luciana Pavarottija potkraj kolovoza biti zatvoren taj međunarodni glazbeno-scenski festival.

"Histria-festival" otvoren je 5. srpnja svečanom izvedbom opere "Hasanaginica" Asima Horozića u puskoj Areni u kojoj je nastupilo preko 200 izvođača zbora i baleta sarajevskoga narodnog pozorišta i orkestra Sarajevske filharmonije.



Pročitajte više