Deša Mlikotin Tomić u pola sata izrekla svoju obranu

ODVJETNICA Deše Mlikotin Tomić, Jadranka Sloković, kazala nam je da je njezina klijentica jutros dala iskaz istražnoj sutkinju Županijskog suda u Zagrebu. Profesorica nije ranije izašla pred sud zbog zdravstvenih problema.

Podsjetimo, bivša je predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa kao profesorica na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu osumnjičena je u akciji Indeks za zloupotrebu položaja, odnosno da je na ispitu pustila dvojicu studenata koji su ispite platili posrednicima.

Ona je navodno na zahtjev profesora Jadranka Grgone studentu Igoru Ferencu upisala dvojku iako ga toga dana nije ni vidjela, a indeks je ostavila na oglasnoj ploči. USKOK je navodno snimio i razgovor u kojemu posrednik Milan Ćevid Ferencu ponavlja da to "ide preko Grgone, jer je on penicilin za Dešu koja mu je dosad pustila četiri, pet ljudi."

"Da, jutros je izrekla svoju obranu", kazala nam je Sloković. Pojasnila je da je Mlikotin Tomić ostala pri svom ranijem iskazu danom policiji, prema kojem se ne sjeća studenta kojega joj spočitava USKOK, a time ni kaznenog djela. Sloković je dodala da će njena klijentica u istrazi i dalje davati izjave ukoliko za to bude potrebe. Kod istražne sutkinje Mlikotin Tomić je provela pola sata.

A.B.
Foto: EFZG

Pročitajte više