Deša Mlikotin Tomić: Žrtva sam medijskog linča

DEŠA Mlikotin Tomić, bivša predsjednica saborskog Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa danas je na nastavljenom suđenju za korupciju na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu u slučaju Indeks 3 iznijela svoju obranu.

Mlikotin Tomić je odbacila optužbe USKOK-a da je na nagovor Jadranka Grgone upisivala studentima ocjene u indeks iako nisu položili ispite. Profesorica trgovačkog prava na Ekonomskom fakultetu je objasnila da su "posrednici obećavali studentima sve i svašta te im uzimali novac bez znanja profesora", te je dodala da je "djelomično žrtva medijskoga linča".

Optuženo devet profesora i 12 posrednika i studenata

Deša Mlikotin Tomić koju USKOK tereti da je pustila troje studenata koji su preko posrednika platili pozitivnu ocjenu na njezinom ispitu je rekla da nikada u cijelom svom radnom vijeku nije dogovorila niti jednu novčanu nagradu. .

Nakon Mlikotin Tomić, obranu će sucu Županijskog suda u Zagrebu Zoranu Luburiću iznijeti i drugi optuženici. Na optuženičkoj klupi u slučaju Indeks 3 se nalazi devetero profesora te 12 posrednika i studenata.

Optužene se tereti za kupoprodaju ispita, zloporabu položaja i ovlasti, primanje i davanje mita te protuzakonito posredovanje.

Pročitajte više