Deset članova obitelji pronađeno obješeno u kući u Delhiju

Screenshot: YouTube

JEDANAEST članova obitelji pronađeno je mrtvo u kući u glavnom gradu Indije, javljaju svjetski mediji.

Deset članova obitelji pronađeno je obješeno u kući s povezima na očima i rukama vezanim iza leđa. Tijelo žene u 70-im godinama pronađeno je na podu. Policija je pokrenula istragu i službenici su izjavili da nije jasno radi li se o ubojstvima ili samoubojstvima.

Policija je objavila da je uz tijela pronašla dokaze o "mističnim praksama obitelji", odnosno pisane poruke "koje ukazuju na duhovne i mistične rituale koji se čine povezani s njihovom smrću".

Jedan službenik izjavio je za AFP da je još prerano reći što se točno dogodilo: "Istraga je u tijeku i nismo isključili nijednu mogućnost".

Obitelj je živjela u okrugu Burari više od 20 godina i vodila je dvije trgovine u jednoj zgradi. Njihova tijela pronašao je susjed koji je išao kupiti mlijeko u nedjelju ujutro.

"Kada sam ušao u trgovinu, sva vrata su bila otvorena i tijela su visjela sa stropa sa zavezanim rukama", ispričao je Gurcharan Singh za BBC Hindi. Među žrtvama su dva brata te njihove žene i djeca.

Lokalni stanovnici su u šoku zbog smrti obitelji. Njihovi susjedi i rođaci izjavili su da je obitelj bila sretna i nisu imali problema. CNN je objavio da su u njihovoj hrani pronađeni sedativi.

Pročitajte više