Detalji incidenta u Rudešu: Bacio bombe u dvorište, jedna nije odmah eksplodirala

Foto: Pixsell/Emica Elvedji

Policija je nakon dovršenog očevida objavila detalje eksplozije koja je jučer uplašila stanovnike zagrebačkog kvarta Rudeša. Kako navode u priopćenju, za sada nepoznati počinitelj je oko 17:25 u Aninoj ulici bacio dvije ručne bombe u dvorište zgrade. 

Jedna bomba je odmah eksplodirala, ali druga nije. Uslijed eksplozije došlo je do oštećenja osobnog automobila zagrebačkih registarskih oznaka 41-godišnjaka, automobila zagrebačkih oznaka u vlasništvu poduzeća, pročelja kuće te prozora u prizemlju, dok ozlijeđenih osoba nije bilo, objavila je policija.

 

Drugu bombu uništila policija, ulica bila blokirana satima

Mjesto događaja osigurali su policijski službenici te je druga ručna bomba pod nadzorom policijskih službenika za protueksplozijsku zaštitu uništena kontroliranom eksplozijom u 21:05 sati na mjestu pronalaska, stoji u priopćenju.

U vremenu od 17:35 do 22:18 sati promet je bio obustavljen Aninom ulicom zbog sigurnosti građana, situacija je bila pod kontrolom policije, a danas se nastavlja utvrđivanje okolnosti događaja, objavila je policija, koja dodaje kako vrijednost materijalne štete još uvijek nije utvrđena.

Pročitajte više