DETALJI MASAKRA U KANADI Policija uhitila dva studenta pa jednog brzo pustila, sve je dosta tajnovito

Screenshot: YouTube

JEDAN od dvojice osumnjičenih za nedjeljni napad u džamiji u Quebecu, u kojem je 6 osoba ubijeno i 8 ranjeno, nazvao  je policiju kako bi se predao, rekao je policijski inspektor Denis Turcotte.

Lokalni mediji su identificirali osumnjičene kao Alexandra Bissonnettea i Mohameda Khadira, za kojeg se pretpostavlja da je marokanskog podrijetla. Policija nije željela potvrditi njihove identitete, samo je spomenula kanadsko državljanstvo.

Prvi pozivi zbog pucnjave u islamskom kulturnom centru primljeni su u 19,55 po lokalnom vremenu. Policija je stigla na mjesto pucnjave za nekoliko minuta i privela jednog napadača.

Oko 20,10 sati drugi osumnjičeni nazvao je policiju, objasnio je Turcotte. On je policiji rekao gdje je parkirao automobil. Uhićen je u 21 sat, a BBC kaže da je uhićen na jednom mostu. Lokalni mediji navode da su dvojica osumnjičenih povezana sa sveučilištem Laval gdje Bissonnette navodno studira političke znanosti.

No, danas u popodnevnim satima objavljeno je da je jedan od dvojice uhićenih pušten iz pritvora. Međutim, iz policije nisu željeli reći tko je pušten, a tko je zadržan i u statusu osumnjičenog.

Od osam ranjenih, pet ih je i dalje kritično, rekla je glasnogovornica bolničkog centra Quebeca.

Pucnjava u džamiji u gradu Quebecu tijekom večernje molitve u nedjelju bila je "teroristički napad na muslimane", izjavio je kanadski premijer Justin Trudeau.


Uhićeni, koji su u dvadesetim i tridesetim godinama, od ranije nisu bili poznati policiji, navodi BBC pozivajući se na izvore iz istrage.

U trenutku napada u džamiji je bilo više od pedeset ljudi. Nakon napada, brojni su se okupili ispred mjesta zločina.

"Ovo je Allahov dom, a po podu je prolivena krv. Možemo samo plakati i nadati se da će Allah one koji su ovo učinili privesti ruci pravde", rekla je jedna žena koja redovito moli u džamiji.

Pročitajte više