Napad u Kozari putevima: Policajci legitimirali mladića, napali ih s leđa i oborili

Foto: Željko Lukunić/Pixsell

U SRIJEDU oko 14 sati u Ulici III. Kozari put u Zagrebu došlo je do ozbiljnog incidenta u kojem su ozlijeđena dva policajca.

Policajci su lakše ozlijeđeni, a napadači su se dali u bijeg. Cijela ulica je satima bila blokirana, a na terenu je bilo više desetaka policajaca.

No, osumnjičeni za napad uhićeni su sutradan. Policija je u četvrtak poslijepodne objavila da su uhićene dvije osobe.

"Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjim državljaninom Republike Hrvatske, 21-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine te nad 21-godišnjim državljaninom Republike Srbije zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prisila prema službenoj osobi na štetu dvojice policijskih službenika Policijske uprave zagrebačke", objavila je policija.

Policija objavila što se dogodilo

Onda su opisali što se dogodilo. Usput su objavili i neke nove detalje.

"Naime, 9. prosinca 2020. godine oko 14 sati u Zagrebu u Ulici III. Kozari put II. odvojak, policijski su službenici tijekom obavljanja poslova u službenoj odori na ulici uočili trojicu muškaraca te su im prišli i započeli sa službenom policijskom radnjom „provjere identiteta“ nad 21-godišnjim državljaninom Republike Srbije. Tada, rekli su mu da mora poći s njima u službene prostorije, a na što je on i pristao nakon kraćeg negodovanja", objavila je policija.

"Ostala dvojica osumnjičenika su odmah nakon toga, s namjerom sprječavanja policijskih službenika u obavljanju službene radnje nad 21-godišnjim državljaninom Srbije, s leđa prišli policijskim službenicima te ih fizički napali. U napadu, ujedno, sudjelovao je i osumnjičeni 21-godišnji državljanin Srbije zajedno s još nekoliko zasad nepoznatih muškaraca koji su dotrčali do njih", stoji u priopćenju.

Udarali ih na podu

"Tijekom fizičkog napada, policijske su službenike udarcima i nasrtajima srušili na tlo te nastavili s napadom da bi jedan od napadnutih policijskih službenika, kako bi od sebe i kolege odbio izravan napad, na siguran način ispalio u zrak hitce iz službenog pištolja, a što je rezultiralo prekidom napada i bijegom počinitelja", objavila je policija.

Liječnička je pomoć ozlijeđenim policijskim službenicima pružena u KBC-u Zagreb gdje je utvrđeno da su lakše ozlijeđeni.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 23-godišnji državljanin Republike Hrvatske i 21-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine predani su pritvorskom nadzorniku, kaznena je prijava podnesena Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, dok se nad muškarcem koji je početno legitimiran provodi kriminalističko istraživanje, a isto se i nastavlja.

Pročitajte više