Detalji pokušaja ubojstva u Dubravi. Čekao iza kontejnera pa pucao u bivšu ženu

Foto: Slaven Branislav Babic/Pixsell

UMIROVLJENIKU koji je na ulici pucao na bivšu suprugu i teško ju ranio prijeti višegodišnji zatvor. Optuženi 79-godišnjak ispalio je više hitaca u ženu.

Muškarca se tereti za kazneno djelo teškog ubojstva u pokušaju, dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i za oštećenje tuđe stvari.

Htio je ubiti bivšu suprugu

"Postoji osnovana sumnja da je 79-godišnjak u nedjelju oko 9.55 sati došao u jednu ulicu u Zagrebu u kojoj se nalazi više obiteljskih kuća i po kojoj se kreću prolaznici te se, s nakanom da usmrti svoju bivšu suprugu, sakrio iza spremnika za otpad i čekao njen nailazak. Kad ju je vidio, ispalio je iz pištolja više hitaca prema njoj.

Oštećenica je zadobila tjelesnu ozljedu budući da ju je pogodilo jedno streljivo. Okrivljeni 79-godišnjak, osnovano se sumnja, svojim postupanjem pristao je ozlijediti i ugroziti druge slučajne prolaznike i stanare obiteljskih kuća u navedenoj ulici", objavili su iz Županijskog državnog odvjetništva.

Zbog opasnosti od bijega i utjecaja na svjedoke te opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, sudac istrage je umirovljeniku odredio istražni zatvor.

Pročitajte više