Novi detalji smrti na Papuku. Muškarci su bili samo u tenisicama i trenirci

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

SMRZNUTA tijela dvojice mlađih muškaraca pronađena su jučer u šumskom predjelu između naselja Slatinski Drenovac i Velika.

Utvrđeno je da je riječ o 26-godišnjaku i 38-godišnjaku s područja Požeško-slavonske županije, priopćila je policija. To su na prepoznavanju tijela u Općoj bolnici Virovitica potvrdili članovi njihovih obitelji.

Nema tragova nasilja

Lokalni mediji su objavili da je jedan muškarac iz Požege, a drugi iz Češljakovaca kraj Kaptola. Neslužbeno navode da na tijelima nisu pronađeni tragovi nasilja, a točan uzrok smrti saznat će se sutra nakon obdukcije.

Pretpostavlja se da je riječ o smrzavanju jer nisu bili odjeveni i obuveni za zimski boravak u šumi, piše HRT. Nisu poznati razlozi zašto se dvojac nekoliko dana zadržao na Papuku.

Tijela nađena na mjestu gdje je palo 30 cm snijega

Tijela dvojice muškaraca pronađeni su na Papuku, na nadmorskoj visini od približno 600 metara u predjelu gdje je tog dana palo 30-ak centimetara snijega.

Kako je policija ranije priopćila, jedno su tijelo oko 9:45 pronašli djelatnici tvrtke koja se bavi čišćenjem snijega ralicom, a drugo je tijelo pronašao 41-godišnjak oko 15 sati na drugoj lokaciji, prilikom dolaska do šumskih radnih strojeva. 

Bili su oskudno odjeveni

Tijela su pronađena u blizini planinarskog doma Jankovac, međusobno udaljena otprilike 4 do 5 km.

"Pronađena smrznuta muška tijela bila su oskudno odjevena, potpuno neprimjereno zimskim uvjetima", rekla je glasnogovornica Županijskog državnog odvjetništva u Bjelovaru Martina Semeraj.

Kako javlja RTL, obojica su bili lagano odjeveni, plitke tenisice, jedan je imao samo gornji dio trenirke pa stoga nije jasno kako su uspjeli doći do tako nepreglednog područja u kojem je bila velika mećava. Ono što se zna je da su od prije bili poznati policiji, javlja RTL.

Tijela su, prema nalogu županijskog državnog odvjetnika u Bjelovaru, prevezena na odjel patologije u virovitičkoj Općoj bolnici. 

Pročitajte više