Detalji ubojstva u Novskoj: "Bio je jako ljubomoran, branio joj je da radi"

Screenshot: N1

STRAVIČNI zločin u Novskoj, u kojem je nešto prije osam sati ujutro smrtno stradala 39-godišnjakinja, koju je ubio 54-godišnji suprug u njezinu butiku, okončan je samoubojstvom počinitelja. Iako je očevid na mjestu ubojstva i samoubojstva u ranim poslijepodnevnim satima još bio u tijeku, to je bez navođenja njihovih identiteta potvrđeno i iz Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Kako je ranije priopćila policija, u jutarnjim satima zaprimili su dojavu da je u jednom butiku pronađeno tijelo ženske osobe, a riječ je bila o nasilnoj smrti.

Suprug, s kojim žrtva već duže vrijeme nije živjela, ujutro je u trgovinu došao s nožem i zadao joj više ubodnih rana od kojih je na mjestu preminula. Unatoč brzoj intervenciji hitne službe i policije, nesretnoj ženi nije bilo spasa.

Počinitelj se potom udaljio s mjesta događaja te je za njim počela policijska potraga. No, prije nego što su ga uspjeli uhititi, oduzeo je život i sebi, pa su ga policajci pronašli mrtvog.

Neslužbeno se doznaje kako je stravičnom zločinu prethodilo više bračnih razmirica, a žena je prije 20-ak dana svog bračnog partnera prijavila i za prijetnje smrću.

"Bio je jako ljubomoran na nju"

Zlatko Bišof poznavao je i ubijenu i ubojicu. Za N1 je rekao da je on bio jako ljubomoran čovjek.

"Poznavao sam ih. Bio je jako ljubomoran na nju, njen izgled, posao, bio je više od 10 godina stariji od nje. Branio joj je takav posao jer radi s ljudima. Doslovno je smatrao da ona njemu treba biti samo kod kuće. Ona je bila jako vrijedna i poduzetna i pošteno je radila svoj posao. Ovo je veliki šok", rekao je Zlatko.

Dodao je i da je počinitelj ovog zločina već prije počinio jedno ubojstvo zbog kojeg je bio u zatvoru.

Jure Klišanin, načelnik Postaje granične policije Novske, za N1 je potvrdio da je policija ranije ovog mjeseca morala postupati u slučaju ove obitelji.

"Dana 13. kolovoza ove godine Postaja granične policije Novska je podnijela kaznenu prijavu protiv mogućeg počinitelja zbog kaznenog djela prijetnje i tjelesne ozljede. Od tog dana do danas policija nije imala nikakvih postupanja", naveo je načelnik policije.

"Poslije podnošenja prijave i određenja mjera opreza više nisu živjeli na istoj adresi", dodao je.

Pročitajte više