Dijana Čuljak ostaje u pritvoru još dva mjeseca; Svilan iznio obranu: Nisam podržao čak 16 projekata Core Medije

Foto: Damir Krajač/Cropix

DIJANA ČULJAK, bivša novinarka i urednica na HRT-u, ostat će u pritvoru još 60 dana.

Županijski sud u Zagrebu odlučio je Čuljak produžiti pritvor jer postoji opasnost od mogućnosti utjecaja na svjedoke. Istražitelji moraju ispitati još oko 40 svjedoka.

Podsjećamo, Čuljak je privedena  pod sumnjom u počinjenje kaznenog djela sprječavanja dokazivanja. Navodno je Čuljak nagovarala svjedoke da promijene iskaze koji je terete, a policija ju je pritom tajno snimala.

Čuljak je krajem veljače već ispitana kao osumnjičena u aferi Core Media zbog koje se sudi bivšem direktoru programa Nove TV Siniši Svilanu, a u kojoj je među ostalima osumnjičen i njen bivši suprug Vladimir Šelebaj, kojeg se sumnjiči za nezakonito izvlačenje više od 16 milijuna kuna iz producentskih tvrtki Core Media i Media Spot.

Svilan iznio obranu: Nisam podržao čak 16 projekata Core Medije

U međuvremenu je danas na Županijskom sudu u Zagrebu nastavljeno suđenje u slučaju Core Medije, a svoju je obranu iznio bivši urednik Nove TV Siniša Svilan. Prema novoj optužnici Svilana se tereti da je od Vladimira Šelebaja uzeo 484.000 kuna mita, u odnosu na raniju optužnicu u kojoj se navodila brojka od 262.000 eura mita.

Svilan je odbacio sve optužbe te kazao kako nije imao ovlasti odlučivati o otkupima emisija, što je potvrdio i niz svjedoka, a naveo je i kako nije podržao čak 16 projekata koje mu je predlagala Core Media. Naveo je i da su se s otkupom pojedine emisije morali složiti svi urednici i Uprava.

Pročitajte više