Dijana Hrkalović puštena iz kućnog pritvora

Foto: Amir Hamzagic/ATAImages/PIXSELL

DIJANI Hrkalović, nekadašnjoj državnoj tajnici u MUP-u Srbije kojoj se sudi za trgovinu utjecajem, ukinut je kućni pritvor.

Hrkalović je morala nositi elektronsku narukvicu na nozi, no sada joj je ta obaveza ukinuta. Umjesto toga, dobila je mjeru zabrane napuštanja zemlje. 

Odluka je donesena na nastavku suđenja zbog sumnje da je korištenjem svog položaja u MUP-u kočila istrage i procesuiranje kriminalaca. 

Hrkalović je na sud došla sama iz kućnog pritvora koji joj je određen 31. ožujka uz elektronski nadzor, kao zamjena za pritvor u kojem je bila od kraja prosinca. 

Nakon odluke nije htjela odgovarati na pitanja novinara. 

Odvjetnik Dijane Hrkalović Vladimir Đukanović, inače istaknuti član Vučićeve stranke, izjavio je da su on i Hrkalović ugodno iznenađeni današnjom odlukom da joj se ukine kućni pritvor.

"Zaista, više nije bilo nikakvog razloga, a drugo, radi se o skraćenom postupku i skraćenom krivičnom djelu, ne radi se o teroristu ili ubojici", rekao je Đukanović novinarima nakon današnjeg suđenja.

Rekao je i da će sudu predati putovnicu Dijane Hrkalović te da se dužna javljati u policijsku postaju Voždovac u Beogradu svakog ponedjeljka.

Pročitajte više