Dijana Hrkalović puštena pa opet uhićena

Foto: Instagram

DIJANA Hrkalović puštena je pa je opet uhićena.

Puštena je iz pritvora u Beogradu 10.12., a uhićena je 24.12.

Tog dana ukinuto joj je rješenje o ukidanju pritvora. Razlog je strah vlasti da bi Hrkalović mogla pobjeći, piše Telegraf.

O ponovnom uhićenju Dijane Hrkalović osvrnuo se i Aleksandar Vučić na gostovanju na televiziji Prva.

"Nije važno je li ona u pritvoru ili ne. Nisam siguran koliko je smislen pritvor sada poslije toliko dana. Pitanje je suđenja i kakvu će kaznu na kraju dobiti ili neće dobiti. Pa što ako je u pritvoru? Ne razumijem cijelu tu priču", rekao je Vučić.

Hrkalović je nešto manje od dva mjeseca bila u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu.

Tko je Dijana Hrkalović?

Dijanu Hrkalović beogradski mediji su nazivali jednom od najmoćnijih žena Srbije, "željeznom lady" i "damom kamena lica".

Njezino se ime proteklih mjeseci dovodilo u vezu s kriminalcem Darkom Elezom i zloglasnim klanom Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja. U ožujku ove godine zbog toga je saslušana u policiji, kada je odbila poligrafsko testiranje.

Poligraf je odbila i na saslušanju zbog povezanosti s aferom s prisluškivanjem Vučića. Beogradski mediji prenijeli su tada da je prvo pristala da bude testirana, ali da se u posljednjem trenutku predomislila i odbila.

Rođena je 18. srpnja 1987. godine u Beogradu. Kako piše Blic, prije otprilike pet godina bila je najmoćnija žena srpske policije i imala je utjecaja na brojne najvažnije istrage. Istovremeno je ušla i u politiku, prvo kao članica Pokreta snaga Srbije, a zatim u SNS. Rijetko je davala izjave za javnost, uvijek je bila ozbiljna, zbog čega su je i nazivali "damom kamenog lica". Kako pišu srpski mediji, podređeni su strahovali od nje.

Pročitajte više