Dijana Zadravec o upozorenju pred otkaz: U panici su

Screenshot: N1

IZ UPRAVE KBC-a Sestre milosrdnice danas su poslali priopćenje, u kojem navode da inspekcije Ministarstva zdravstva i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje zbog kompleksnosti situacije i dalje temeljito češljaju rad i poslovanje KBC-a te da je dr. Dijani Zadravec u pripremi upozorenje na obveze iz radnog odnosa, uz mogućnost otkaza ugovora o radu.

"U ustanovu su se vratili neki djelatnici koji su ranije otišli zbog narušenih odnosa s dr. Zadravec, a organizacija rada, broj pregleda i pruženih usluga pacijentima te, posebno, radno ozračje, kako u Vinogradskoj tako i u Klinici za tumore, dokazuju da je njenom smjenom otklonjen i glavni uzrok svih nesporazuma", navodi u priopćenju v.d. ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice prof. dr. Zoran Vatavuk.

> Inspekcija i dalje češlja Vinogradsku. Zadravec prijeti otkaz: "Blati bolnicu"

"Žele me pod svaku cijenu izbaciti iz bolnice"

Cijeli slučaj je za RTL komentirala Dijana Zadravec, koja se javila na natječaj za ravnateljicu Klinike.

"Obmanjuju hrvatsku javnost. Čujem se redovito s kolegama s Radiologije i nitko se nije vratio, dapače situaciju opisuju kao kaotičnu i neizdrživu od kad su mene nezakonito smijenili. To što mi zabranjuje Vatavuk govoriti o korupciji u javnosti, protivno je Ustavu u članku 38. i predstavlja tešku zloupotrebu položaja. U strahu su i panici i žele me pod svaku cijenu izbaciti iz bolnice i dati nezakonit otkaz te tako učiniti da Radiologija postaje njihova samoposluga. Dokaze o kolosalnoj korupciji predala sam DORH-u i Inspekcijskom nadzoru Ministarstva", kaže Zadravec za RTL. 

Pročitajte više