Dijana Zadravec se u ponedjeljak vraća na posao?

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell

DIJANA ZADRAVEC u ponedjeljak bi se trebala vratiti na posao u Vinogradsku bolnicu. Od njene smjene s predstojnice Zavoda za radiologiju prošlo je tri mjeseca i, kako doznaje Jutarnji list, ona bi nakon bolovanja i godišnjeg trebala preuzeti tim od pet ljudi kao voditeljica Odjela za neuroradiologiju.

Podsjetimo, Dijana Zadravec je smijenjena 19. svibnja ove godine, a 21. je otišla na bolovanje. Otprilike mjesec dana ranije Index je objavio prvi članak o Dijani Zadravec i mobingiranju djelatnika kojima je nadređena.

Prvi smo doznali i objavili da je Kliniku u samo 15 dana napustilo troje radiologa upravo zbog nje. Potom su i sadašnji i bivši djelatnici Vinogradske odlučili istupiti u javnost. Index je prvi objavio da su sadašnji zaposlenici, njih 17, prijavili Zadravec za mobing, dok je 11 bivših djelatnika napisalo pismo, koje je Index prvi dobio, a u kojem jasno objašnjavaju razloge zašto su dali otkaz zbog Dijane Zadravec.

O tome da ih Zadravec mobingira za Index su progovorili i dr. Karolina Bolanča Čulo s Klinike za tumore i dr. Vladimir Kalousek, neuroradiolog iz Vinogradske, pa se brojka onih koji su javno progovorili o mobingu koji vrši Zadravec popela na 30.

Poslali su nam pismo u kojem sve otkrivaju

"Razlog odlaska isključivo su loši radni uvjeti, za koje je direktno i indirektno odgovorna predstojnica Zavoda za radiologiju. Svi koji smo otišli još smo mladi, puni entuzijazma i ljubavi prema poslu koji radimo. Ne bježimo od posla. Želimo raditi", stoji u pismu koje su bivši djelatnici poslali Indexu i u kojem iznose sve detalje lošeg vodstva. 

Nakon cijele drame u Vinogradskoj v.d. ravnatelja Mario Zovak podnio je ostavku te je Indexu rekao: "Dosta mi je lošeg publiciteta za bolnicu, mislim da je demokratski i mudro da se maknem."

Dodajmo i to da je 2016. godine na parlamentarnim izborima Andrej Plenković uvrstio Dijanu Zadravec na svoju listu u 1. izbornoj jedinici. Tijekom predizborne kampanje Plenkovića se učestalo moglo vidjeti u društvu Zadravec, čemu svjedoče brojne fotografije koje je Dijana Zadravec objavljivala na svom službenom Facebook profilu.

Pročitajte više