Dijete preživjelo tsunami plutajući na kućnim vratima

JEDNU trinaestogodišnju Indijku odnijelo je more u nedjelju nakon katastrofalnoga potresa u južnoj Aziji, a na kopno se vratila nakon 48 sati plutanja na odvaljenim kućnim vratima, objavljeno je u srijedu.

Meghna Rajshekhar, kći zrakoplovnoga časnika, živjela je u zračnoj bazi na Car Nicobaru, tsunamijem najteže pogođenom području Andamanskih i Nicobarskih otoka u Bengalskome zaljevu.

Kad ju je val odnio u ocean Rajshekhar se primila za razbijena vrata. U nedjelju, dok je plutala, vidjela je spasilačke helikoptere i dozivala ih, ali nitko je nije uočio, objavio je Hindustan Times.

U utorak ujutro pronađena je kako izgubljeno luta na plaži u Car Nicobaru. Ljudima koji su je spasili rekla je da je otprilike znala u kojem je smjeru kopno i koncentrirala se da veslajući rukama do njega dođe. Kad je stigla do kopna, bila je okružena zmijama.

Zračna baza u na Car Nicobaru teško je stradala. Novinari koji su došli donde kažu da otok ne izgleda poput drugih mjesta nakon potresa, s ruševinama, uništenim vozilima i truplima: na Car Nicobaru nema doslovno ničega.

Pročitajte više