Dilerima kokaina i heroina 37 i pol godina zatvora

TRIDESET i sedam i pol godina dosudio je splitski Županijski sud 8-članoj dilerskoj organizaciji Roberta Iličića iz Gruda, koja je pala s kilogramom heroina potkraj 2007. godine. 

Šef skupine krupna zvjerka u BiH

Robert Iličić bio je vrh piramide. Dobio je zato 9 godina zatvora, a od njega je oduzeta i najveća protupravna imovinska korist, čak 70 tisuća kuna. Jedini je problem što je Robert, kao i njegov prezimenjak Mladen Iličić - u bijegu! Robert je u BiH krupna zvjerka. Traže ga zbog ilegalne tvornice Marlbora, a uvjetno je osuđen zbog šverca ukradenih automobila. 

Mladen je bio kurir, koji je u Split dovozio heroin i kokain. Nije dosad osuđivan, pa je dobio pet godina zatvora. Morat će platiti 20 tisuća kuna, koliko je zaradio na poslu po procjeni splitskog suda.

Glavni ljudi u Hrvatskoj bili su Ivica Bešić i Petar Gracin. Upravo su njih dvojicu s gotovo kilogramom heroina na Duilovu iznenadili policajci, koji su ih neko vrijeme držali pod nadzorom. Gracin je uspio pobjeći, no lani je uhićen. Bešić je već osuđivan zbog droge. Prvi je priznao djelo, pa je osuđen na šest i po godina. Gracin je neosuđivan, pa su mu zato dali pet godina.

Majke dilale heroin!

Bešić je drogu potom predavao Rene Fišeru, kojem su pomagali supruga Mladena, te njena sestra Tajana Bakula. Majke su, nisu osuđivane, priznale su... Sve je to sud uzeo u obzir i dao im godinu, odnosno godinu i po zatvora. Fišer je, pak, već osuđivan zbog droge, pa je dobio šest godina zatvora.

Posljednji u lancu bio je Vedran Batina, koji je kao i Fišer ovisnik. Od njega je dobivao drogu. Osuđen je na tri i pol godine zatvora. 

Pročitajte više