Dino Dragičević na korak do manje kazne, vještak dopustio mogućnost da je slučajno ubio

BRAČANIN Dino Dragičević, kojem sude za ubojstvo prijatelja Damira Šuće, našao se u znatno povoljnijoj poziciji nakon balističkog vještačenja kojeg je izradio vještak Damir Tomašek. Vještak je, naime, dopustio mogućnost da je Šuća ubijen na način koji je na rekonstrukciji u rujnu prošle godine opisao Dino.

Tomašek tvrdi da je sasvim moguće da Dino sa udaljenosti od 30 metara nije čuo repetiranje pištolja. Nije znao da je metak u cijevi pa je pištolj opalio kada mu ga je Šuća dobacio preko ramena. Metak ga je pogodio u potiljak, a čahura je završila ispod njegovog tijela. Moguće, zaključuje Tomašek u svom vještvu.

Tužiteljstvo ne želi ni čuti o slabijoj kvalifikaciji djela

Nakon ovakvog nalaza, branitelj Željko Gulišija pokušao je doznati hoće li tužilaštvo reagirati i prekvalificirati djelo u nehajno prouzročenje smrt, znatno slabiju kvalifikaciju iz nadležnosti Općinskog, a ne više Županijskog suda.

Tužiteljica Živana Marušić ne želi ni čuti o slabijoj kvalifikaciji djela, koje bi za sobom povuklo znatno slabiju sankciju, svakako puno blažu od 10 godina zatvora, koliko je Dragičević dobio na prvom suđenju. Presuda je ukinuta s nalogom da se na mjestu ubojstva na Vidovoj gori na Braču izvrši rekonstrukcija.

Zašto je bježao?

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu ustrajat će na kvalifikaciji djela, tj. ubojstvu. Obitelj pokojnog Damira već je na nož dočekala vještačenje u koje nimalo ne vjeruju. I dalje su uvjereni da je Dino ubio Damira te da se nikako ne radi o nesretnom slučaju, kako on to želi prikazati.

U prilog tome ide i Dinovo ponašanje nakon ubojstva. Nesretni slučaj nije prijavio, već je pobjegao u Split, a pištolja se riješio nasred kanala.

Ukoliko tužiteljstvo bude ustrajalo na optužbi za ubojstvo, sucu Damiru Romcu pruža se mogućnost da na proglašenju prekvalificira djelo u nehajno prouzročenje smrti.

Pročitajte više