DIP odbio žalbu HB-a na "Večernjakovu" anketu

DRŽAVNO izborno povjerenstvo (DIP) odbilo je prigovor Hrvatskog bloka (HB) na napis u "Večernjem listu", u kojem su preneseni podatci HDZ-ova ispitivanja javnosti, priopćeno je danas iz DIP-a.

Hrvatski blok drži da su se te novine spomenutim člankom svrstale na stranu dvoje kandidata poimence navedenih u naslovu članka.

No, Državno izborno povjerenstvo ocijenilo je da navedenim člankom "Večernjeg lista" nisu povrijeđene odredbe Zakona o izboru predsjednika Republike Hrvatske, kojima se jamči pravo na jednake uvjete predstavljanja i izborne promidžbe.

Povreda zakonskih odredbi nastupila bi tek ako navedeni medij ne bi na jednak način postupio u slučaju da istraživanje bude provedeno za kojeg drugog predsjedničkog kandidata.

Na prigovor predsjedničkog kandidata Miroslava Rajha u vezi s objavom priloga "Večernjeg lista" Izbori 2005 - vodič za birače, Državno izborno povjerenstvo je ponovno pozvalo "Večernji list" da predizborni postupak prati tako da svim kandidatima omogući da pod jednakim uvjetima izlažu svoj program i obavljaju izbornu promidžbu, stoji u priopćenju DIP-a.

Pročitajte više