Direktor "Bobisa" i vlasnik "Arta" brane se sa slobode

DIREKTOR "Bobisa" Siniša Škaro i vlasnik hotela "Art" Viktor Rozić, koji su jučer privedeni zbog više kažnjivih djela gospodarskog kriminala, branit će se sa slobode, potvrđeno je na splitskom Županijskom sudu.

Istražni je sudac Škaru i Rozića jučer nakon višesatna preslušanja pustio da se brane sa slobode, jer ne mogu utjecati na svjedoke.

Škaro i Rozić te Mihovil Šodan, bivši predsjednik Nadzornog odbora "Bobisa" i Boris Špiranec, bivši predsjednik Nadzornog odbora, terete se za zloporabu položaja i ovlasti, krivotvorenje isprava te zaključenje štetna ugovora kojima su "Bobis" i mali dioničari oštećeni za 20-ak milijuna kuna.

K tomu, u kaznenoj prijavi koju je splitska policija protiv njih podignula na temelju prijave malih dioničara, četvorica su osumnjičena i za prijeporne postupke pri kupoprodaji zgrade "Bobisa" u Ulici slobode u Splitu, u kojoj je nedavno nakon obnove otvoren hotel "Art". Rozić je osumnjičen da je pribavio nepripadnu materijalnu korist od najmanje milijun kuna jer je, po kaznenoj prijavi, uz pomoć ostalih prijavljenih nezakonito prisvojio 70 četvornih metara zgrade.

Škaro je osumnjičen i za nezakonito izdavanje založnog prava od dva i pol milijuna kuna na proizvodne strojeve u tvornici "Favorit" u Nerežišćima, gubitke koje je, po prijavi, pokrivao nezakonito iz poslovanja "Bobisa", u sastavu kojeg je "Favorit". Osumnjičen je i za nezakonitu preprodaju zgrade te tvornice.

Prijavu Županijskom državnom odvjetništvu podnijeli su mali dioničari "Bobisa", a nakon opsežne kriminalističke obradbe policija je podnijela kaznene prijave protiv osumnjičenika.

Pročitajte više