Direktor Istravina uhićen dok je primao mito

DIREKTOR splitskog centra tvrtke Istravino Rijeka d.d, 63-godišnji Jozo Rogulj, te 41-godišnji Ivo Jerković, autoprijevoznik iz Žrnovnice, uhićeni su zbog primanja i davanja mita, izvijestila je PU splitsko-dalmatinska.

Rogulja se tereti da je kao direktor splitske podružnice Istravina, još od početka svibnja 2005. godine, tražio i primao mito, kao protuuslugu za sklapanje poslova za obavljanje prijevozničkih usluga. Roguljev postotak iz tako sklopljenih ugovora kretao se od 10 do 15 posto ugovorenog iznosa. Novac je ubirao po splitskim kafićima, ili su mu ga prijevoznici donosili u ured. U posljednje tri godine, tako je prikupio više od 180.000 kuna.

Policija prilikom uhićenja pazila da teško bolesnom Rogulju ne pozli

Rogulj je uhićen jučer u splitskom trgovačkom centru Mercator, u kafiću Santana, na osnovu informacija koje je policija dobila od USKOK-ovog pouzdanika, 30-godišnjeg autoprijevoznika. On mu je predao 4.200 kuna mita. Policija je prethodno označila novčanice.

Policijski istražitelji su, dok su radili na slučaju, otkrili kako je među onima koji Rogulju daju mito i Jerković. On je direktoru Istravina, 14. kolovoza, u Solinu, predao 2.100 kuna mita - standardnu ratu, koju je isplaćivao posljednjih šest mjeseci. Jerković je kazneno prijavljen zbog davanja mita, dok je njegov mlađi kolega oslobođen krivnje jer je prijavio sve policiji.

Slobodna Dalmacija navodi kako je Rogulj teški srčani bolesnik, s tri ugrađene premosnice, visokim krvnim tlakom i povišenom raznom šećera u krvi, pa je policija prilikom njegova uhićenja bila "vrlo pažljiva i uviđajna", kako mu ne bi pozlilo.

I.M.
Foto: Arhiva

Pročitajte više