Direktor Stanouprave osnovao povjerenstvo da utvrdi tko Indexu dostavlja informacije o poslovanju

Foto: Index

NEMA nikakve reakcije odgovornih nakon otkrića Indexa o spornoj pozajmici od 600 tisuća kuna koja je isplaćena Jukić-damu Danijela Jukića, partneru potpredsjednika Nadzornog odbora i donatora Baldasarove kampanje Stipe Mađora.

Baldasar šuti, a Šundov osniva povjerenstvo za otkrivanje odakle cure informacije 

Gradonačelnik Ivo Baldasar šuti, još se nije oglasio o tome kako SDP-ov direktor Stanouprave Marko Šundov raspolaže novcem. Kako smo pisali proteklih dana, pozajmica od 600 tisuća kuna razbijena je na tri dijela kako ne bi morala na Nadzorni odbor, a kako je Stanouprava u minusu 800 tisuća kuna, za pozajmicu se zagrabilo u pričuvu, unatoč mišljenju revizora kako se to ne bi smjelo raditi jer se radi o strogo namjenskim sredstvima. Upitna su i sredstva osiguranja vraćanje pozajmice.

Direktor Šundov cijelu je stvar shvatio krajnje ozbiljno pa je ovaj tjedan donio odluku o formiranju Povjerenstva koje bi trebalo utvrditi tko Indexu dostavlja povjerljive informacije o poslovanju tvrtke.

Šundov sprema otkaz članici Nadzornog odbora?!

Povjerenstvo je osnovano sa isključivim razlogom da sasluša voditeljicu financijske službe i predstavnicu radnika u Nadzornom odboru te direktoru Šundovu predloži mjere za daljnje postupanje, pretpostavlja se za otkaz voditeljici financijske službe, koja je na posljednjoj sjednici Nadzornog odbora upozorila na spornu pozajmicu.

Od njenog upozorenja nije bilo neke koristi jer predsjednik Nadzornog odbora SDP-ovac Ante Martinis, kako nam je i sam priznao, uopće nije shvatio da se tri pozajmice odnose na istu tvrtku. Tvrdi da nije rečeno da se radi o Jukić-damu Danijela Jukića, partnera Stipe Mađora, s kojim zajedno radi hotel u Vukovarskoj te obnavlja Turističku palaču.

Predsjednik NO-a najprije htio pitati Šundova o pozajmici, pa onda dao ostavku

Htjeli smo doznati od Martinisa što on kaže na formiranje Povjerenstva za istraživanje curenja informacija. Prije dva dana nam je najavio da će tražiti od direktora Šundova da mu sve pojasni, no jučer nam je poslao dopis da je dao ostavku i da se za sva pitanja obratimo - Šundovu. Nevjerojatno. SDP se miče iz Nadzornog odbora i uopće ih nije briga što njihov član, direktor Šundov, financira partnera Baldasarovog donatora. A kunu se da su oporba. Tko ih još može ozbiljno shvatiti?

Dogradonačelnik Kovačević: Ako je nešto rađeno mimo zakona, postavit će se pitanje odgovornosti

Skupštinu društva predstavlja gradonačelnik Baldasar, no kako je on prezaposlen delegirao je svoje dogradonačelnike za pojedina trgovačka društva u vlasništvu grada. Tako je punomoć za Stanoupravu dobio HNS-ovac Goran Kovačević. I on je za zbivanja u Stanoupravu doznao čitajući Index, jednako kao i Parić i Martinis.

Pitali smo Kovačevića što on kaže na ovu pozajmicu.

"Ukoliko se radilo o lošoj poslovnoj odluci koja će naštetiti društvu ili još gore, ako je nešto rađeno mimo zakona i propisa, onda će se morati postaviti pitanje odgovornosti", kazao nam je Kovačević.

Pametno je jedina stranka u Splitu koja je osudila ovakvo postupanje direktora Šundova, ostali se još nisu oglasili.

 

Pročitajte više