Direktoru FBI-ja pozlilo od pomisli da je utjecao na izbor Trumpa za predsjednika

Screenshot: YouTube

DIREKTOR FBI-ja James Comey obranio je svoje postupke u istrazi e-mailova Hillary Clinton te izjavio da su bili u skladu s istragom navodne upletenosti Rusije u američke predsjedničke izbore.

Tijekom saslušanja pred pravosudnim odborom Senata Comey je izjavio da mu je "blago pozlilo" od pomisli da je njegova odluka da razotkrije istragu o privatnim e-mailovima Clinton utjecala na izbore, ali stoji iza svoje odluke. 
 
Comey tvrdi da bi pokretanje druge istrage o Clinton 11 dana prije izbora "bilo vrlo loše", ali "skrivanje informacija bilo bi katastrofalno". Dodao je da bi ponovo jednako postupio u takvoj situaciji.
 
"Neće pisnuti" o istrazi dok ne bude gotova, ali očekuje upletenost Rusije u buduće izbore
 
Na pitanje zašto nije otkrio istragu o Rusiji ranije Comey je odgovorio da ni istraga o Clinton nije otkrivena u prva tri mjeseca od početka.
 
Također je rekao da više neće "ni pisnuti" o istrazi Rusije dok ne bude gotova, ali izjavio je da očekuje njezinu upletenost i u budućim američkim izborima.
 
"Mislim da je jedna od lekcija koju su Rusi naučili ta da ovo funkcionira. Očekujem ih ponovo u 2018., a osobito u 2020. godini", zaključio je Comey.

Pročitajte više