Dividenda T-HT-a 34,05 kuna!

T-HT je u utorak objavio da je u 2009. godini ostvario 3,1 posto manji prihod i 12,4 posto manju čistu dobit te predložio isplatu 34,05 kuna po dionici.

Unatoč lošijim rezultatima, Uprava i Nadzorni odbor T-HT-a predložili su isplatu 13,5 posto veće dividende nego lani te će ona iznositi 34,05 kuna po dionici.

Pravo na dividendu imaju dioničari upisani u Središnje klirinško depozitarno društvo na dan održavanja glavne skupštine dioničara, 21. travnja. Dividenda će biti isplaćena 17. svibnja 2010.

T-HT smanjenje čiste dobiti na 2.023 milijuna kuna opravdava većim troškovima otpremnina i manjom financijskom dobiti.

T-HT je zabilježio pad prihoda u svim segmentima poslovanja osim interneta. Tako T-Mobile bilježi pad prihoda od 5 posto, fiksna telefonija 10,2 posto, veleprodajne usluge 3,3 posto, podatkovne i druge usluge 2,9 posto. T-Com je zabilježio pad prihoda od 2,8 posto, na 5,044 milijarde kuna.

Mudrinić: Ovo je bila izazovna godina.


”Ovo je bila vrlo izazovna godina za Hrvatsku, ali s obzirom da smo predvidjeli pritisak koji će recesija izvršiti na naše poslovanje, godinu smo započeli s prioritetom zaštite prihoda i marži. Zadovoljstvo mi je izjaviti da je naša strategija bila djelotvorna i da smo ostvarili stabilne rezultate koji odražavaju visoku kvalitetu usluga i strogu kontrolu troškova pomoću kojih smo se uhvatili u koštac s recesijom. Nadalje, vjerujem da naši rezultati pokazuju važnost usluga T-HT-a za hrvatsko gospodarstvo. Uspješno smo reorganizirali Grupu tako da možemo još učinkovitije usluživati korisnike i vjerujem da ćemo biti spremni za napredovanje kada se gospodarstvo počne oporavljati“, rekao je predsjednik Uprave i glavni direktor T-HT-a.

Pročitajte više