Divjak: Kristina Pavlović iz Hrasta je lagala

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL, Screenshot: Facebook

MINISTRICA obrazovanja Blaženka Divjak je reagirala na tvrdnju Kristine Pavlović iz HRAST-a koja je sinoć u emisiji Otvoreno na HRT-u kazala kako zbog Istanbulske konvencije u "svjedodžbama koje učenici dobivaju na kraju školske godine u lipnju nema više spola i nema imena roditelja".

Ministrica je u objavi na svojoj Facebook stranici kazala kako je to laž.

"Sinoć je u emisiji Otvoreno na temu Istanbulske konvencije gospođa Kristina Pavlović, s izborne liste HRAST-a ponovno izrekla krajnje ružnu laž da u ''svjedodžbama koje učenici dobivaju na kraju školske godine u lipnju nema više spola i nema imena roditelja'' zbog Istanbulske konvencije.

Istina je sljedeća: puno prije ratifikacije Istanbulske konvencije, odluku o promjeni sadržaja svjedodžbi je 17. svibnja 2017. godine Pravilnikom o pedagoškoj dokumentaciji i evidenciji te javnim ispravama u školskim ustanovama donijelo Ministarstvo u vrijeme mandata ministra Pave Barišića, dok je nadležni državni tajnik bio upravo Hrvoje Šlezak, član predsjedništva stranke HRAST.

Ovim putem apeliram na cjelokupnu javnost, akademsku zajednicu, a pogotovo medije, da jasno prozovu one interesne skupine koje u javnom diskursu namjerno koriste potpuno netočne informacije i sustavno šire lažne vijesti jer je nažalost danas takva praksa izrazito česta", napisala je Blaženka Divjak.

Pročitajte više