KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Divjak: Uskoro očekujemo upute Stožera o tome trebaju li nastavnici dolaziti u školu

Foto: Marko Prpić/Pixsell

MINISTRICA znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izvijestila je danas o trećem danu online nastave i nastave putem televizijskih kanala.

"Treći je dan nastave na daljinu. Situacija se razvija prema planu. Rekli smo da nam je potrebna i disciplina i strpljenje. To je tako. Škola u doba korone. Ne možemo od toga pobjeći. Hrvatska se snašla i bolje od većih i bogatijih zemalja Europske unije. Želim zahvaliti svima koji su u poluilegali podigli ovaj sustav. Istina je ta da drugi uče od nas", rekla je Divjak na današnjoj konferenciji za medije.

Uveli su, kaže, i rezervne opcije. 

"Te opcije su program na trećem i Sportska TV. HRT 3 za razrednu nastavu, Sportska TV za više razrede i srednju školu. Dobivamo poruke od Rima do Dublina da se prate naši programi", kazala je. 

Ministrica je istaknula kako se online sustav održava stabilnim usprkos velikom broju prijava. 

Uputila je i apel visokim učilištima. 

"Što se tiče visokog obrazovanja, ja ću kratko samo reći da imamo oko 20 tisuća e-kolegija, da je u sustavu oko 68 tisuća studenata i blizu 10 tisuća nastavnika. Ako gledate u odnosu na škole i obuhvat, mi smo u školama i što se tiče nastavnika i što se tiče studenta na 90 do sto posto. Ovo je još jedan apel prema visokim učilištima da se još trebaju iskazati da bismo postigli ono što imamo u predtercijarnom obrazovanju", rekla je ministrica Divjak. 

O tome hoće li nastavnici i dalje raditi u školama, kazala je kako se čekaju daljnje upute Stožera. 

"Jasno je da se situacija mijenja. Već i sada je situacija da učitelji u školi nisu puno radno vrijeme. U prvo vrijeme je dobro da mogu surađivati, ali očekujemo i daljnje upute Stožera oko ove situacije", istaknula je Divjak, prenosi N1

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više